top of page

Dak en gevel

Dak reiniging

Door de jaren heen, krijgen dakpannen veel te verduren. Denk hierbij aan zure regen, mos en korstmos vorming en natuurlijk zwarte aanslag. Door dit alles worden u dakpannen poreus en brokkelen af. Dit is te voorkomen door uw dak te laten reinigen. Dit gebeurd met warm of koud water onder gepaste hoge druk, hierdoor verdwijnen de mossen en aanslag, zodat uw dak er weer schoon en fris uit ziet. Na het reinigen word er altijd een milieuvriendelijke mos en algen doder op uw dak gespoten. Dit gebeurd onder lage druk, om de laatste resten te doden, die in de poriën van u dakpannen zitten.

Dak impregneren

Het is zeer raadzaam om na het reinigen, uw dak te laten impregneren. Dit om uw dak langer te beschermen tegen onze weersinvloeden. Het impregneermiddel is water afstotend en vuilwerend. Uw dakpannen blijven dus droog, maar blijven wel ademen. Het water parelt af, terwijl het vocht van binnen weg kan.

dak reiniging01.webp
dak-impregneren.png
Coaten dak

Ook kunt u er voor kiezen om uw dak te laten coaten. Dit is een kostenbesparend alternatief op het vernieuwen van uw dakpannen.

Hiermee verlengt u de levensduur van uw dakpannen aanzienlijk. Deze coating is in diverse kleuren te verkrijgen.

35fad7_5d51873082884cc8b31ebc5529f0e280.webp
Gevelreinigen

Uw gevel bepaalt in grote mate de uitstraling van uw woning. Samen met het schilderwerk is de staat van de gevel bepalend voor de uitstraling van een pand.

Gevels vervuilen na verloop van tijd onherroepelijk. De gevel heeft te lijden onder weersinvloeden en menselijke factoren zoals verkeer en industrie. Door middel van gevelreiniging is het mogelijk een gevel weer te laten stralen. Gevelreiniging is echter zeer specialistisch werk.

 

Stoom cleanen is de meest eenvoudige manier van reinigen. Dit wordt vaak toegepast om een gevel te reinigen die licht vervuild is. Onder hogedruk wordt heet water tegen de gevel gespoten. Het warme water lost de vervuiling op, en door de druk wordt het vuil van de gevel afgespoten. Stoom cleanen is niet geschikt voor elk type gevel en vervuiling.

35fad7_7f9d577a91b04cb1b98a6711546de64a (1).webp
Gevelimpregneer

Bij het impregneren wordt een kleurloze vloeistof op de gevel aangebracht. Als deze is opgedroogd, dan is de gevel water afwerend, maar wel ademend. Vocht in de gevel kan er in dampvorm nog uit, terwijl vocht aan de buitenkant wordt geweerd.

Een geïmpregneerde gevel is na een regenbui sneller droog en wordt daardoor minder snel vies dan een poreuze gevel.

35fad7_f4203025477a4b5fa8d638322368e401.webp

Creëer je droomhuis.
Vertel ons vandaag nog over je project.

bottom of page